Dr Dušan Đorđević – ortoped, ortopedski hirurg, Niš | OrthoExpert
Ordinacije Pozovite nas Prijava
Pretraga Podešavanja Navigacija
Svetlo Tamno
Google Translate to English

Dr sci. med Dušan Đorđević ortoped / ortopedski hirurg / traumatolog

dr Dušan Đorđević, ortoped
Dr Dušan Đorđević

Zakažite pregled

Postavite pitanje

dr Dušan Đorđević, ortoped
Dr Dušan Đorđević

Dr sci med Dušan Đorđević je specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije. Specijalizaciju iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije završio je 2010. godine na VMA Beograd, magistrirao je 2013. a doktorirao 2020. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Član je OrthoExpert i OrthoExpert Education tima.

Usavršao se u zemlji i inostranstvu u trening centrima i specijalizovanim bolnicama iz oblasti artroskopske i otvorene ortopedske hirurgije i traumatologije.

U svakodnevnoj praksi sprovodi dijagnostičke procedure kao i neoperativno i operativno lečenje povreda i degenerativnih oboljenja kolena. Kod oštećenja meniskusa kolena obavlja artroskopsko saniranje oštećenja. Vrši artroskopski asistirane rekonstrukcije oštećenih ligamenata kolena, i to prednje (ACL) i zadnje ukrštene veze (PCL), kao i unutrašnjeg ligamenta čašice (MPFL). Sprovodi artroskopski asistiranu transplantaciju hrskavice kod manjih defekata na kolenu. Osim toga, vrši primarne i revizione operacije proteze kolena

Vrši neoperativno i operativno lečenje svih vrsta preloma u nivou zgloba kuka (fractura colli femoris, fractura pertrochanertica) kao i primarne i revizione ugradnje proteze zgloba kuka usled degenerativnih oboljenja (coxarthrosis, necrosis avascularis)

Sprovodi dijagnostičke, neoperativne i operativne procedure u cilju lečenja povreda i oboljenja ramena. Vrši artroskopije ramena u cilju stabilizacije ramena posle iščašenja (luxatio art h/sc) ili oštećenja rotatorne manžetne ramena (laesio traumatica tendinis musculi rotatoris articuli humeri), uklanjanja subakromijalne burze (bursitis subacromialis) ili hirurškog lečenja smrznutog ramena (capsulitis humeroscapularis adhaesiva, periarthritis humeroscapularis)

Kod preloma dugih kostiju donjih ekstremiteta (fractura femoris, fractura tibiae) vrši osteosintezu u cilju zarastanja preloma intramedularnim klinom koji omogućava brzu vertikalizaciju i, samim tim, brz oporavak pacijenta.

Sprovodi hijaloprotektivne (hijaluronska kiselina, hondroitin sulfat) i regenerativne procedure pod kontrolom ultrazvuka u sve zglobove, tetive i mišiće sa ciljem lečenja navedenih struktura.

za zdrav život
u pokretu

OrthoExpert Beograd
PIB: 109694635, MB: 64363247
ŽR: 205-238556-86

OrthoExpert 018 Niš
PIB: 112667879, MB: 66270220
ŽR: 200-3415260101034-31