Ordinacije Pozovite nas Prijava
Pretraga Podešavanja Navigacija
Svetlo Tamno
Ključna reč

Fizikalna terapija

Stanja, povrede, bolesti i procedure lečenja sa kratkim opisom Klasifikaciona kategorija

Artritis ramena je upalni (reumatoidni) ili degenerativni (usled starenja ili povrede) proces propadanja ramena. Leči se fizikalnom terapijom ili operativno.

Rame · Hirurgija ramena

Golferski lakat je stanje koje izaziva bol sa unutrašnje strane lakta, na mestu pripoja tetiva mišića podlaktice sa unutrašnjim epikondilom nadlaktice

Lakat · Hirurgija lakta

Bolovi u predelu AC zgloba su česti i posledica su upalnog procesa ili oboljenja hrskavice (artritisa). Leče se fizikalnom terapijom ili operativnim putem.

Rame · Hirurgija ramena

Iritacija tetive bicepsa (usled povrede ili starenja) je stanje koje izaziva bol u ramenu i nadlaktici, slabost mišića i otežano korišćenje ruke.

Rame · Hirurgija ramena

Nestabilnost lakta je labavost u zglobu lakta koja može izazvati ispadanje lakta, najčešće prilikom određenih pokreta.

Lakat · Hirurgija lakta

PNF je metoda fizikalne terapije koja omogućava pacijentu da, uz nadzor terapeuta i dozu samostalnosti, nakon bolesti ili povrede dovede telo u optimalno stanje

Fizikalna terapija

Loše postavljena (krilata) lopatica i skapularna diskinezija (nestabilna lopatica) su poremećaji koji se leče analgeticima, blokadom i fizikalnom terapijom.

Rame · Hirurgija ramena

Prelom ramena nastaje kao posledica povrede. S obzirom na kompleksnu građu ramena, prelomi mogu biti komplikovani i nastati na jednom ili više mesta u ramenu.

Rame · Hirurgija ramena

Raskid tetive rotatorne manžetne je jedan od najčešćih uzroka bola u ramenu i nestabilnosti ramena kod odraslih. Može biti akutnog i degenerativnog tipa.

Rame · Hirurgija ramena

Uklještenje sluzne kesice (impindžment) jedan je od najčešćih uzroka bola u ramenu. Najčešće se ispoljava tokom podizanja ruke u stranu iznad nivoa ramena.

Rame · Hirurgija ramena

Sindrom kubitalnog kanala (pritisak na ulnarni nerv u predelu lakta) je drugo po učestalosti hronično oštećenje nerva koje pogađa oko 1% stanovništva.

Lakat · Hirurgija lakta

Smrznuto (ukočeno) rame je stanje kod se odlikuje bolom i ukočenošću ramena. Češće se javlja kod žena nego kod muškaraca, uglavnom od 40. do 60. godine života.

Rame · Hirurgija ramena

Teniski lakat je čest oblik problema sa tetivama lakta (tendinitis), najčešće se jaljva pri repetitivnim pokretima i izaziva bol sa spoljne strane lakta

Lakat · Hirurgija lakta

za zdrav život
u pokretu

OrthoExpert Beograd
PIB: 109694635, MB: 64363247
ŽR: 205-238556-86

OrthoExpert 018 Niš
PIB: 112667879, MB: 66270220
ŽR: 200-3415260101034-31