Blokada ramena | OrthoExpert
Ordinacije Pozovite nas Prijava
Pretraga Podešavanja Navigacija
Svetlo Tamno
Google Translate to English
Ključna reč

Blokada ramena

Stanja, povrede, bolesti i procedure lečenja sa kratkim opisom Klasifikaciona kategorija

Artritis ramena je upalni (reumatoidni) ili degenerativni (usled starenja ili povrede) proces propadanja ramena. Leči se fizikalnom terapijom ili operativno.

Rame · Hirurgija ramena

Blokada ramena predstavlja metodu tretmana bolnog ramena zaustavljanjem bola bez neželjenih dejstava, sa minimalnim rizikom od pojave infekcije.

Rame · Hirurgija ramena

Bolovi u predelu AC zgloba su česti i posledica su upalnog procesa ili oboljenja hrskavice (artritisa). Leče se fizikalnom terapijom ili operativnim putem.

Rame · Hirurgija ramena

Iritacija tetive bicepsa (usled povrede ili starenja) je stanje koje izaziva bol u ramenu i nadlaktici, slabost mišića i otežano korišćenje ruke.

Rame · Hirurgija ramena

Loše postavljena (krilata) lopatica i skapularna diskinezija (nestabilna lopatica) su poremećaji koji se leče analgeticima, blokadom i fizikalnom terapijom.

Rame · Hirurgija ramena

Raskid tetive rotatorne manžetne je jedan od najčešćih uzroka bola u ramenu i nestabilnosti ramena kod odraslih. Može biti akutnog i degenerativnog tipa.

Rame · Hirurgija ramena

Uklještenje sluzne kesice (impindžment) jedan je od najčešćih uzroka bola u ramenu. Najčešće se ispoljava tokom podizanja ruke u stranu iznad nivoa ramena.

Rame · Hirurgija ramena

Smrznuto (ukočeno) rame je stanje kod se odlikuje bolom i ukočenošću ramena. Češće se javlja kod žena nego kod muškaraca, uglavnom od 40. do 60. godine života.

Rame · Hirurgija ramena

za zdrav život
u pokretu

OrthoExpert Beograd
PIB: 109694635, MB: 64363247
ŽR: 205-238556-86

OrthoExpert 018 Niš
PIB: 112667879, MB: 66270220
ŽR: 200-3415260101034-31