Letnja praksa iz hirurgije u Danskoj za studenta završne godine medicine

Aktivnosti  ::  Ponedeljak, 18.06.2018.

U skladu sa osnovnom idejom OrthoExperta o edukaciji lekara, u budućnosti će se organizovati i letnja praksa iz hirurgije za jednog studenta završne godine medicine.

Nesvršeni lekari imaju obaveznu letnju praksu iz hirurgije u trajanju od 2 nedelje koja se mora obaviti na nekom odeljenju hirurške grane, kako bi pored teorijskog znanja koje su stekli u toku godine videli kako se to znanje može primeniti u praksi, a pritom i naučili neke praktične veštine. Za rad nije neophodno poznavanje danskog jezika, već je dovoljno znanje engleskog.

Ove godine je praksa organizovana na Akutnom i Ortopedskom odeljenju Regionalne bolnice Viborg u Danskoj u periodu od 13. do 24.08.2018. OrthoExpert Education obezbeđuje smeštaj i boravak u Regionalnoj bolnici Viborg. U toku boravka se očekuje da polaznik bude aktivni deo tima u svakodnevnom radu. U prvoj nedelji boravka biće akcenat prvenstveno na akutnim slučajevima i praksa će se obavljati u akutnom prijemnom odeljenju. U drugoj nedelji je boravak obezbeđen na samom odeljenju gde je polaznik uključen u ambulantni rad, rad na odeljenju i u operacionoj sali. Osim stručnog dela, bitan aspekt boravka je upoznavanje sa danskim zdravstvenim sistemom i njegovim načinom funkcionisanja. Zanimljivo je da je Danska jedna od retkih zemalja gde pacijenti novčano ne participiraju ni u kom vidu lečenja, osim lekova koji se izdaju na recept.

Možete se prijaviti slanjem ličnih podataka (ime i prezime, fakultet, kontakt telefon, e-mail, motivaciono pismo, opciono CV) na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem elektronskog obrasca dostupnog na adresi https://orthoexpert.rs/sr/e-obrasci/prijava-za-letnju-praksu.