Basic - Ultrasound Guided Regional Anesthesia

Aktivnosti  ::  Ponedeljak, 14.05.2018.  ::   Prilozi

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se 25. maja 2018. godine održati kurs pod nazivom "Basic - Ultrasound Guided Regional Anesthesia" čiji je cilj osposobljavanje za izvođenje ultrazvučno navođenih perifernih nervnih blokova radi postizanja perioperativne analgezije kod ortopedskih i hirurških intervencija. Očekuje se da nakon kursa polaznici mogu samostalno da koriste ultrazvuk pri izvođenju osnovnih blokova u regionalnoj anesteziji.

 

Praksa je pokazala da tehnike konvencionalnih nervnih blokova, koje se izvode bez vizuelnog navođenja zavise od površinskih anatomskih orijentira. Zato nije iznenađujuća stopa neuspeha do 20%, verovatno zbog neadekvatne aplikacije igle i/ili lokalnog anestetika.

Prednosti ultrazvučno navođenih perifernih nervnih blokova:

  • Lokalizovanje nerva i okolne vaskularne, mišićne, koštane i visceralne strukture;
  • Vizuelizacija u realnom vremenu tokom aplikacije igle koja omogućava planirano kretanje igle i pravilno podešavanje pravca i dubine igle;
  • Vizuelizacija lokalne raspodele anestetika tokom aplikacije leka;
  • Poboljšanje kvaliteta senzornog bloka, brzine delovanja bloka i uspešnost procedure u odnosu na tehnike uz pomoć nervnog stimulatora;
  • Smanjenje rizika od nenamerne intravaskularne i intraneuralne aplikacije anestetika.

Kurs je namenjen lekarima, pre svega anesteziolozima, koji u svakodnevnoj praksi koriste regionalnu anesteziju u cilju perioperativne analgezije ili postoperativne terapije bola.

Nosilac Kursa je dr Igor Filipovski, specijalista anesteziologije, zaposlen u Univerzitetskoj klinici Gentofte, Kopenhagen, na odeljenju dnevne hirurgije, sa težištem u svakodnevnom radu na regionalnim blokovima i vodeći stručnjak u ultrazvučno navođenoj krioneurolizi koju sprovodi u svojoj privatnoj Klinici za terapiju bola.

Kurs je akreditovao Zdravstveni savet Republike Srbije sa 7 poena za učesnike i 14 poena za predavače.

Kotizacija za kurs iznosi 36.000 din i može se uplatiti na račun 205-238556-86 kod Komercijalne banke.

Kurs će se odžati 25.05.2018. na Košutnjaku, u Hotelu “TRIM”, u okviru sportskog kompleksa Republičkog Zavoda za sport, Kneza Višeslava 72, Beograd, Srbija.

Svoje učešće možete prijaviti popunjavanjem elektronskog obrasca na adresi https://orthoexpert.rs/sr/e-obrasci/basic-ultrasound-guided-regional-anesthesia ili slanjem maila na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Zainteresovanim polaznicima Kursa omogućena je rezervacija smeštaja po najpovoljnijim cenama. Više informacija na www.trimhotel.rs.