Doktor Michael Toft Vaesel, jedan od najboljih ortopeda u Evropi, na poziv našeg istaknutog ortopeda Srđana Živanovića, boraviće sutra u Beogradu kako bi na kursu kliničkog i ultrazvučnog pregleda ramena „One Man Show!“ preneo svoje znanje i iskustvo našim lekarima.

Doktor Vaesel je načelnik Klinike za rame i lakat, Regionalna bolnice Viborg iz Danske i medjunarodno priznati stručnjak hirurgije ramena i lakta.

Ovaj kurs ima za cilj da objedini klinički pregled, dijagnostički aspekt korišćenja ultrazvuka i njegovu interventnu primenu u terapiji patologije ramena i namenjen je lekarima specijalistima koji se u svakodnevnom radu susreću sa pacijentima sa ovom problematikom – ortopedima, traumatolozima, fizijatrima, radiolozima.

Podeljen u nekoliko celina, kurs nudi upoznavanje sa tehnikama kliničkog pregleda i primenu ultrazvuka kako u dijagnostičke, tako i u terapijske svrhe.

Interventna primena ultrazvuka je svakako i najinteresantniji deo kursa koji učesnicima pruža mogućnost upoznavanja sa tehnikama aplikacije blokada u toku samog ultrazvučnog pregleda, kao i njihovog izvođenja.

Kurs je akreditovao Zdravstveni savet Republike Srbije sa 7 poena za učesnike i 14 poena za predavače.

Kurs kliničkog i ultrazvučnog pregleda ramena „One Man Show!“ održaće se 4. maja u hotelu “Trim” na Košutnjaku sa početkom u 9 časova.

Zainteresovani učešće mogu prijaviti putem elektronskog obrasca dostupnog na adresi https://orthoexpert.rs/sr/e-obrasci/one-man-show ili na adresu Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.


Izvor: http://www.24online.info/jedan-od-najboljih-ortopeda-u-evropi-dolazi-u-beograd/