U jesen 2016. dobio sam poziv od kolege dr Srđana Živanovića za subspecijalističku edukaciju iz hirurgije ramena u Danskoj. Na stručnom usavršavanju u Reginalnoj bolnici Viborg bio sam od 20. aprila do 13. maja 2017, upravo zahvaljući našem dragom kolegi dr Živanoviću, ortopedu subspecijalisti za hirurgiju ramena i lakta.

Zahvaljući njemu prihvaćen sam od strane čitavog ortopedskog tima i omogućen mi je ulazak u salu i rad sa kolegama iz bolnice u Viborgu.

U tom periodu prisustvovao sam operacijama i naučio brojne intervencije u oblasti hirurgije lakta i ramena, koje su uključivale traumatološke, artroskopske i aloartroplastičke procedure.

Ne samo da sam uspeo da savladam i kasnije primenim naučene intervencije, već je i sam rad u operacionoj sali i van nje obilovao stručnim razgovorima o unapređenju shvatanja problema koji se javljaju u ovim vidovima orotpedske hirurgije.

U kratkim crtama sam naveo svoja iskustva koja su bila fenomenalna i svakome bih preporučio da ukoliko je u mogucnosti ode i vidi način rada naših kolega u Danskoj. U svakodnevnom radu susrećemo se sa problemima koje treba rešavati brzo i kvalitetno. Iskustvo i razmena znanja nam omogućavaju da te probleme rešavamo na bolji i efikasniji način.

Još jednom bih se ovim putem zahvalio dr Srđanu i njegovim kolegama na toj razmeni iskustava i saradnji.