U Dubaiju je od 21–24. novembra 2019. održan Arthrex Technology Symposium, veliki međunarodni simpozijum edukativnog karaktera. Akcenat je bio na artrokopskim tehnikama, naročino mini-invazivnoj ambulantnoj artroskopiji i regenerativnoj medicini (#ACP).

Dr Srđan Živanović, nakon učešća na ovom veoma značajnom skupu ortopeda iz celog sveta, kaže da su retke prilike da vidite i doživite rad kolega izvan Evrope i Amerike, zbog toga je učešće na ovom simpozijumu za njega posebno i dragoceno. Standardni koncept koji podrazumeva teoriju i praktičan rad obogaćen je upravo stručnim diskusijama sa kolegama iz gotovo svih krajeva sveta.

Dr Živanović izdvaja kao poseban utisak sa ovog simpozijuma to, što pored opštih principa u ortopedskom lečenju, postoje i izvesne razlike – standardi prilagođeni određenim podnebljima. Te razlike, ti specifični standardi predmet su kreativnih diskusija koje obogaćuju i motivišu u stručnom smislu. Za dr Živanovića učešće na Arthrex Technology Symposium-u bilo je značajno i veoma zanimljivo iskustvo, za nijansu drugačije i bogatije od dosadašnjih.